Projecten voor studenten op het instituut voor ontwikkelingsneurologie

Studenten Medische Wetenschappen, Bewegingswetenschappen, van de Graduate School BCN, Ontwikkelingspsychologie, Medische Biologie en en Fysiotherapie zijn van harte welkom om deel te nemen in het onderzoek op ons Instituut. Deelname kan betekenen participeren in het onderzoek van de kinderen. Het impliceert altijd bestudering van relevante literatuur, data analyse (denk daarbij aan analyse van video-opnames, EMG-signalen of kinematische signalen, en klinische gegevens) en het schrijven van een scriptie. De duur van onze wetenschappelijke stages varieert van enkele maanden tot ongeveer een jaar.

Ontwikkeling van baby’s – creëren van normdata

Recent ontwikkelden we twee nieuwe methodes om baby’s te onderzoeken, de Infant Motor Profile (IMP) en de Standardized Infant NeuroDevelopmental Assessment (SINDA). De IMP beoordeelt de motorische ontwikkeling van baby’s, de SINDA de neurologie en de algemene ontwikkeling. De methodes blijken in de klinische praktijk goed te functioneren. Daarom verzamelen we nu norm-data. (lees meer over IMP en SINDA)

Wij onderzoeken momenteel 1700 baby’s van 2-18 maanden die representatief zijn voor de Nederlandse zuigelingen populatie om de normen te creëren. De gegevens van deze kinderen stellen ons niet alleen in staat om normen te berekenen, maar ook om bijvoorbeeld te onderzoeken wat de samenhang bij baby’s is tussen neurologie en motoriek, tussen motoriek en algemene ontwikkeling en tussen perinatale voorgeschiedenis en ontwikkeling.  

Praktische informatie:
Soort project: wetenschappelijke stage
Duur: 5 à 6 maanden (afhankelijk van de studie die je volgt)
Contact: Prof. Dr. Mijna Hadders-Algra via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dr. Kirsten Heineman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spontane motoriek van jonge baby’s

Soort project: wetenschappelijke stage
Duur: 5 à 6 maanden
Docent/contactpersoon: Prof. Dr. Mijna Hadders-Algra
Telefoon: 050 - 3614247
E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

RuGLogoNLUMCG Website