Lesmateriaal over de beoordeling van de kwaliteit van GM's

We ontwikkelden een USB-stick met daarop digitaal lesmateriaal waarmee de techniek van het beoordelen van de kwaliteit van gegeneraliseerde bewegingen (General Movements; GMs) wordt samengevat.USB stick - GM

De USB-stick bevat:

  • informatie over normale GMs gedurende de verschillende leeftijdsperioden tijdens de vroege ontwikkeling met video-voorbeelden (preterm – writhing – fidgety)
  • informatie over normale en afwijkende GMs, inclusief twee voorbeelden van elke bewegingskwaliteit (normaal-optimaal, normaal-suboptimaal, licht afwijkend, duidelijke afwijkend, inclusief zogenaamde ‘cramped-synchronized’ GMs) gedurende de drie leeftijdsperioden (d.w.z. 24 video-voorbeelden)
  • praktische informatie over de techniek van het beoordelen van de kwaliteit van GMs.
  • 33 referenties naar internationale publicaties over GMs (waarvan 21 complete artikelen in pdf-formaat)
  • een ‘oefen sectie’ met 10 video-clips op elk van de drie leeftijdsperioden (d.w.z. 30 oefen-clipjes van 3 minuten) met feedback ten aanzien van de beoordeling.

  cdrom2  cdrom1

Het is belangrijk om te beseffen dat op basis van het lesmateriaal alleen de techniek van het beoordelen van de kwaliteit van GMs NIET geleerd kan worden. Mensen die geïnteresseerd zijn in het aanleren van de techniek dienen eerst een GM-cursus te volgen. Dergelijke cursussen worden aangeboden in Groningen [link naar cursussen] en Graz.

De USB-stick kost € 30.-  (+ € 5.- administratie- en verzendkosten).  U kunt in het bezit raken van de USB-stick door het bestelformulier in te vullen. Het bestelformulier wordt automatisch naar het Instituut voor Ontwikkelingsneurologie gestuurd.

Bestelformulier

RuGLogoNLUMCG Website